Cornellà, orgull del rugbi antifeixista

Fa un temps que vaig aconseguir veure una foto molt especial, la d’uns jugadors del Rugbi Club Cornellà dels anys 30 marxant en un batalló cap el front per combatre el feixisme, en defensa de les llibertats socials, individuals i nacionals del país contra un grapat de militars i forces feixistitzants que volien practicar un autèntic genocidi contra el país. Aquest és el meu petit homenatge a totes les persones anònimes que van marxar al front per defensar la justícia, les llibertats i la democràcia.

Jugadors del RC Cornella abans de marxar al front per comabtre el feixisme.

Si voleu conèixer altres històries d’esportistes antifeixistes durant la guerra civil, us recomano que visiteu el meu blog de la Revista Sàpiens, anomenat “Històries d’un món real“.

Tanmateix, si coneixeu històries similars d’altres equips de rugbi (del BUC, la Santboiana….) o qualsevol club esportiu independentment de l’esport que practiqui, us agrairia molt que us possessiu en contacte amb mi, ja que estic molt interessat en aquest tipus de material.

3 comentaris

Filed under Catalunya

3 responses to “Cornellà, orgull del rugbi antifeixista

  1. Et recomano parlis amb alguns dels històrics de la Santboiana. Tenen històries per parar un tren. Malauradament no es prodiguen per les xarxes socials.

  2. XAC

    Magnífica foto. Malauradament, s’ha honorat poc, per no dir gens, als milers de catalans que van morir assassinats pel feixisme.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s