Mundial de Touch rugbi

Demà comença a Edimburg el Campionat del Món de Touch rugbi, amb la participació de la selecció catalana, que participarà com a equip oficial. Catalunya ha quedat enquadrada al grup D, amb Holanda, França, Gal·les, Hongria i Irlanda.

El touch és una variant del rugbi (més aviat, de rugbi XII) on no existeix el placatge i el contacte físic és mínim. Per aquestes raons, és un esport mixt i obert a jugadors de qualsevol edat. La selecció catalana està integrada per jugadors dels clubs catalans amb secció de Touch com ara el Rugby Club Cornellà, el Sitges, els Enginyers de Poble Nou o el Touch Rugby Barcelona (entitat no afiliada a cap club de la ciutat).

Tanmateix, i tal com he pogut comprovar per mi mateix en alguns entrenaments de la selecció que he vist en viu i directe, hi ha un important contingent de jugadors de XV tradicional (bàsicament tres quarts) de diversos clubs catalans (sobretot en vaig veure uns quants del BUC). Rapidesa i bon joc a la mà, elements indispensables per jugar a aquesta variant esportiva.

Des d’aquest blog vull desitjar tota la sort del món al nostre equip nacional, malgrat que no acabo d’entendre (i això és una opinió personal) un codi de rugbi sense contacte físic. Entre touch i els sevens, aviat acabarem amb els quatre gordos que queden, autèntica espècie en perill d’extinció als camps de rugbi…

6 comentaris

Filed under Catalunya, Touch rugbi

6 responses to “Mundial de Touch rugbi

 1. XAC

  Dieta i activitat física! ;-)))

  • Dieta i acitvitat? Home, quan parlem de gordos ja saps que vull dir. Homes de més de 90 kg. que es deixen la vida a cada méle, ruck o maul. Catxes o fofos, tots són gordos (tinguin panxa o tauleta de xocolata!).

   Ho sento però rugbi sense contacte… i sense homes de més de 90 kg… ho respecto, però no m’agrada massa (ni Touch ni Seven).

 2. XAC

  Estic d’acord amb tu. El touch s’ha de veure com una manera d’introducció per la canalla sense que els pares pateixin, sobretot a casa nostra on tenim carència de camps de gespa.

  A Argentina varen experimentar el seven per jugadors fornits, de 90 cap endavant. Espectacular no deuria ser, però almenys no queden aturats quan acaba la temporada de XV.

  • Un seven de gordos? Hahah! Deu ser quelcom espectacular per la vista! Aposto que el 75% dels jugadors no obria la pilota si no que intentava avançar per Pick and go!!!

 3. Maria

  XAC – Ferran Vital gran parella d’opinadors del nostre rugby català. Hauríeu de col·laborar més amb la FCR per augmentar la difusió del nostre rugby. Salut i força!

 4. Haha! Gràcies Maria! El XAC en sap una estona, jo no tant! I des d’aquest blog intentem ajudar i posar el nostre gra de sorra a la difusió del rugbi català i del nostre esport a Catalunya! Sobre col·laborar amb la FCR, sempre disposat a ajudar i sumar sinergies a favor del nostre esport i del nostre país.

  Salut i rugbi, i moltes gràcies per comentar! Passa’t quan vulguis, seràs molt benvinguda!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s