La bona feina del Sant Cugat

El Club de Rugby Sant Cugat és un club relativament jove, sense massa història fins als anys 90 del segle passat, quan el club va despegar definitivament. Per bé que l’entitat fou creada l’any 1987, fou a partir de la creació de la seva escola de rugbi, l’any 1995, que el club va rebre una forta empenta social i esportiva, consolidant-se entre les principals institucions esportives de la seva població.

Escut del Club de Rugby Sant Cugat.

El Sant Cugat ha curat molt el seu treball a la base, i aquesta decidida aposta per les categories inferiors i la voluntat de fomentar l’esperit del rugbi entre els nens i nenes de la seva població han fet que avui en dia la seva escola de rugbi sigui una de les millors de tot l’estat espanyol. Sense anar més lluny, aquest cap de setmana passat el Club de Rugby Sant Cugat s’ha proclamat campió de Catalunya a les categories Cadet i Infantil, imposant-se a altres clubs amb un potencial de rugbi base molt gran, com són el Sitges o la Unió Esportiva Santboiana.

A més a més, el combinat del Sant Cugat sub-23 es va fer amb el campionat de Catalunya d’aquesta categoria, jugant un rugbi endreçat i molt atractiu, amb molt poques fissures i mostrant una capacitat tècnica excel·lent i un domini de les fases dels partits gairebé perfecte. No debades, amb una plantilla prou jove el Sant Cugat ha quedat segon en aquesta darrera temporada a Primera Nacional, tot justa darrera d’un altre dels grans del rugbi català com és L’Hospitalet.

Personalment, m’alegro molt de veure que clubs relativament joves (Sitges, Sant Cugat o L’Hospitalet) mostrin bones maneres i un excel·lent estat de salut mercès a la seva aposta per la formació, esportiva i humana, dels jugadors i les jugadores de rugbi al nostre país.

PD: Podeu trobar l’article sobre els actes del centenari del rugbi català al meu blog de la Revista Sàpiens, al blog Històries d’un món real. Espero que us agradi!

2 comentaris

Filed under Catalunya, Rugbi formatiu

2 responses to “La bona feina del Sant Cugat

  1. Puc donar fe que al SantQ es fa una gran feina i que duri!!

  2. Gràcies Monti! Que duri la bona feina a Sant Cugat i a tots els clubs de rugbi catalans! La veritat és que les trobades de rugbi al llarg de l’any et van fer ser més potimista. Pot haver-hi un demà millor per la pilota oval a casa nostra!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s